گروه فناوري:جستجو در فضاي اينترنت و مرور سايت هاي مختلف صرف نظر از کيفيت و سرعت اتصال اينترنت با مرورگر مورد استفاده، به برخورد با پيغام هاي خطايي مانند 404 و يا 502 منتهي مي شود. مطمئنا از اين اعداد نمي توان به علت رخ دادن خطا پي برد، مگر اينکه با کدهاي خطا و مفهوم آنها آشنا باشيد.
خوشبختانه کدهاي خطا به صورت يک استاندارد درآمده و در مرورگرهاي مختلف مفهوم آنها ثابت و يکسان است و با يک بار دانستن مفهوم آنها مي توان در هر کجا و صرف نظر از موقعيت به برطرف کردن مشکل به وجود آمده يا حداقل يافتن علت خطا پرداخت.
در اين متن به توضيح مفهوم هفت عدد از مشهورترين پيغام هاي خطاي مرورگرها خواهيم پرداخت؛ خطاهايي که مطمئنا تا به امروز بارها و بارها به آنها برخورده ايد و شايد تنها چاره کار را در راه اندازي مجدد روتر خود يا اعتراض به ISP مورد استفاده دانسته ايد.
*پيغام Page Not Found
يکي از مشهورترين پيغام هاي خطاي اينترنت با کد 404 و پيغام صفحه اي پيدا نشد (Page Not Found) است. اين پيغام به اين معني است که مرورگر با سايت و سرور ميزبان آن ارتباط برقرار کرده اما سرور قادر به يافتن محتوا يا صفحه درخواستي شما نبوده و به همين دليل با پيغام خطاي 404 به مرورگر پاسخ داده است. دلايل زيادي ممکن است براي بروز اين خطا وجود داشته باشد که از آن جمله مي توان به لينک اشتباه يا حذف محتواي درخواستي اشاره کرد.
خيلي از سايت هاي مشهور براي جلوگيري از خروج کاربران از محيط سايت و مواجهه با صفحه نه چندان خوشايند خطاي 404، صفحه پيغام اختصاصي خود را طراحي کرده و در مواجهه با چنين مشکلاتي با نمايش آن به مرورگر پاسخ مي دهند.
*پيغام خطاي (Bad Gateway502)
برخورد با اين پيغام خطا چندان معمول نيست اما هر گاه با آن مواجه شديد بدانيد سروري که به عنوان گذرگاه ميان درخواست شما و سرور پاسخ دهنده قرار گرفته، پاسخي نامعتبر از سرور مقصد دريافت کرده است. در بيشتر اوقات بروز اين مشکل به محيط خارج از رايانه شما و به سرورهاي قرار گرفته ميان کاربر و سرور پاسخ دهنده مرتبط مي شود و در نتيجه کاري از دست تان براي برطرف کردن آن برنخواهد آمد.
در مواردي نيز کوکي ها يا کش نامعتبر مي تواند به بروز خطاي 502 منجر شود که در اين حالت تنها با پاک کردن داده هاي مرورگر و تلاش مجدد براي اتصال به سرور يا سايت مي توان مشکل را برطرف کرد.
*پيغام (Service Unavailable 503)
اين پيغام خطا در زماني نمايش داده مي شود که فعاليت سايت مد نظرتان با مشکل مواجه شده باشد اما سرور ميزبان آن همچنان به پاسخگويي ادامه مي دهد.
مشخص است که در اين حالت نيز براي رفع مشکل اتصال به سرور يا سايت کاري از شما ساخته نيست.
اگرچه در موارد معدودي که پيغام به صورت DNS - Service Unabailable Failure نمايش داده مي شود، ممکن است منشاء بروز خطا روتر يا DNS انتخابي باشد که مي توان با راه اندازي مجدد روتر يا تغيير DNS اين مشکل را برطرف کرد.
*پيغام Connection Timed Out
همانطور که از معني پيغام خطا نيز مي توان حدس زد، نمايش آن به اين معني است که درخواست ارسال شده توسط کاربر در زمان مقرر پاسخ داده نشده است.
از دلايل اين خطا مي توان به پاسخگويي نامناسب سرور مقصد، به هم ريختن تنظيمات روتر يا مشکل در اتصال اينترنت اشاره کرد.
از آنجايي که رد اين پيغام خطا اطلاعات اضافي در مورد علت بروز خطا داده نمي شود، براي پي بردن به علت آن بايد سايت ديگر سر بزنيد. اگر سايت هاي ديگر باز شدند خطا از سرور پاسخ دهنده نشأت گرفته و در غير اين صورت مشکل از روتر يا اتصال اينترنت خواهد بود.
*پيغام Unable to Connect
اين خطا در صورتي رخ مي دهد که مرورگرتان قادر به رسيدگي به درخواست شما به دليل بروز مشکل در سايت يا سرور مقصد نباشد.
بر هم خوردن تنظيمات ديواره آتشين يا پروکسي نيز مي تواند به جلوگيري از دسترسي مرورگر به سايت مد نظر منجر شود. در اين صورت مي توان با غيرفعال کردن ديواره آتشين يا تغيير تنظيمات پروکسي به حل مشکل پرداخت.
همچنين براي اطمينان از خرابي يا سلامت يک سايت بهتر است از سرويس هايي مانند ISUP استفاده کنيد. علت بروز خطاي Server Not Found نيز شبيه به خطاي Unable to Connect است، با اين تفاوت که سايت يا سرور مد نظر شما اصلا وجود ندارد.
*اخطار در مواجهه با آدرس هاي خطرناک و مضر
نمايش اخطار در زمان مواجهه با سايت_هاي مشکوک يا مضر يکي از بخش هاي تازه اضافه شده به مرورگرهاي مدرن به شمار مي آيد. از دلايل نمايش اين پيغام خطا مي توان به جعلي بودن سايت و جايگزيني آن با سايت اصلي اشاره کرد؛ روشي که هکرها از آن براي به دست آوردن کلمه هاي عبور کاربران استفاده مي کنند.
همچنين در صورتي که سايت مد نظر در ليست سياه سايت هاي مرورگر قرار گرفته باشد، مراجعه به آن با نمايش پيغام خطاي مذکور همراه خواهد بود.
*پيغام خطاي تاييد اعتبار سايت
اين نوع پيغام خطا که در محتواي آن کلمه Certificate وجود دارد، زماني نمايش داده مي شود که مرورگرتان قادر به تاييد مالک واقعي سايت با استفاده از SSL نباشد. در زمان برخورد با اين نوع خطا توصيه مي شود به سرعت از سايت مد نظر خود خارج شويد؛ چرا که ممکن است مراجعه به آن با به خطر افتادن حريم خصوصي شما همراه باشد.
البته ممکن است اين پيغام خطا به دليل استفاده سايت از گواهينامه هاي اشتراکي SSL يا گواهينامه هاي اختصاصي سايت نيز ناشي شود، در نتيجه اگر به شکل 100 درصد به سايت مد نظر خود اطمينان داريد مي توانيد با خيال آسوده از کنار اين پيغام خطا عبور کنيد.